• امروز : جمعه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 19 April - 2024
12

جوان‌سازی غول برقی کشور، برای اولین بار

  • کد خبر : 892
  • 16 بهمن 1396 - 9:22
جوان‌سازی غول برقی کشور، برای اولین بار
مدیرعامل شرکت تولید برق شهید سلیمی نکا، مدرنیزه کردن توربین‌های گازی، اقدامات لازم برای افزایش طول عمر واحد، تغییر شکل  پره‌های توربین و کمپرسورها، اجرای سیستم فیلتراسیون ورودی هوای کمپرسورها با اولویت تأمین در داخل استان مازندران و کشور را از جمله اقدامات صورت گرفته در نیروگاه نکا برشمرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نیرو نیوز ، محسن نعمتی شب گذشته در نشست خبری با اصحاب رسانه، نیروگاه تولید برق نکا را یک سرمایه‌گذاری ملی متعلق به همه مردم توصیف و اظهار کرد: باتوجه به متصل بودن به شبکه سراسری ایران این واحد نیروگاهی به عنوان یک نیرو در خدمت همه مردم است.

وی افزود: ظرفیت نیروگاه نکا برای تولید برق دو هزار و ۲۱۴ مگاوات است که توان تولید ۱۲ میلیارد کیلووات ساعت انرژی و انتقال به شبکه سراسری را دارد به گونه‌ای که چهار واحد اصلی بخار هر یک به ظرفیت ۴۴۰ مگاوات با قدمت نزدیک به ۴۰ سال، یک بلوک سیکل ترکیبی با بیش از ۴۰۰ مگاوات و دو واحد توربین انبساطی وظیفه تولید در این واحد بزرگ را بر عهده دارند.

مدیرعامل شرکت تولید برق شهید سلیمی نکا با بیان ضرورت استمرار تولید انرژی در راستای تأمین نیاز مردم و البته سازگار با محیط زیست، خاطرنشان کرد: برهمین اساس باید واحدها به صورت دائم در مدار تولید قرار داشته باشند که در همین راستا سالانه دو مرتبه هر واحد از مدار برای مدتی مشخص خارج می‌شوند.

این مسئول برنامه‌ریزی و اجرای تعمیرات مستمر را برای تولید ۱۲ میلیارد کیلووات ساعت انرژی در طول سال، ضروری برشمرد و اضافه کرد: باید بیان شود زمانی که آلمانی‌ها واحدها را نصب می‌کردند در این تصور بودند که بهره‌برداری واحدها را نیز خود انجام داده و وابستگی به وجود آورند اما شکر خدا نیروهای داخلی کار ساخت را در داخل انجام دادند و قطع وابستگی به کارشناسان خارجی به وجود آمد.

 افزایش راندمان واحدهای غول ۴۰ ساله

وی بلوک سیکل ترکیبی واحد نکا را مشابه موارد ساخته شده در شرکت مپنا توصیف کرد و گفت: به منظور کاهش وابستگی به خارج از کشور به خصوص در زمان تحریم، قطعات با مهندسی معکوس در داخل ساخته و تأمین شدند.

نعمتی با اشاره به تعطیل نشدن کار حتی در زمان تحریم‌ها، تصریح کرد: همکاران ما با خلاقیت بالا از پس کارهای مهم بر آمدند تا جایی که ۳۵۰ نوع قطعه جداگانه برداشت گردید و مهندسی معکوس در کنار آنالیز مواد نیز انجام و طراحی جدید صورت گرفت تا بر اساس آن قطعه جدید با عمر مشابه در کشور ساخته شد که تا ۵۰۰ عدد نیز تکثیر شده است.

وی در ادامه مدرنیزه کردن توربین‌های گازی، اقدامات لازم برای افزایش طول عمر واحد، تغییر شکل  پره‌های توربین و کمپرسورها، اجرای سیستم فیلتراسیون ورودی هوای کمپرسورها با اولویت تأمین در داخل استان مازندران و کشور را از جمله اقدامات صورت گرفته در نیروگاه نکا با صرف نزدیک به ۳۰ میلیارد تومان هزینه برشمرد.

عضو هیئت مدیره انجمن صنفی نیروگاه‌های کشور از افزایش راندمان واحد گازی شماره یک نکا خبر داد و بیان کرد: باتوجه به مثبت بودن شرایط و برآوردها، درحال رایزنی با شرکت مپنا برای انجام عملیات افزایش راندمان در واحد گازی شماره دو نیز هستیم که تا پیش از تابستان سال ۹۷ بتوانیم واحد را تحویل بگیریم.

 تأمین سوخت و آب اولویت اساسی واحدها

این مسئول یکی از نیازهای اصلی نیروگاه بخار را تامین آب و سوخت دانست و اضافه کرد: با توجه به حدود ۲۵ کیلومتر فاصله با چاه‌های عمیق، برای تأمین آب مقرر شد تا از آب دریا استفاده شود که در این زمینه پروژه شیرین کردن آب دریا در نظر گرفته شده اما کار هزینه‌بر و سنگین با نزدیک به ۴۰ میلیارد تومان برآورد هزینه است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به مبحث مهم سوخت مصرفی نیروگاه نکا پرداخت و گفت: خط لوله اصلی که از خانلران به نیروگاه متصل شده بهه صورت انحصاری برای نیروگاه است اما به دلیل نیازهای گوناگون و تأمین گاز روستا و شهرها، فشار گاز برای نیروگاه بعضاً با حداقل فشار نیز مواجه است.

نعمتی اولویت نیروگاه را به خصوص در فصل زمستان برای مصارف خانگی خواند و اظهار کرد: به همین سبب و به ناچار افت فشار در منطقه به وجود می‌آید که محدودیت برای گاز به خصوص برای نیروگاه‌هایی که قدرت دوگانه‌سوزی دارند ایجاد می‌شود.

وی افزود: بدلیل قیمت بالای گازوئیل این صرفه اقتصادی را ندارد که واحد بخاری از مدار خارج شوند گرچه آمادگی سوخت دوگانه وجود دارد اما به خاطر مخاطراتی که برای نیروگاه و تجهیزات اتفاق می‌افتد این قابلیت وجود ندارد که برای مدت طولانی از سوخت مازوت استفاده شود به عنوان مثال تنها در مدت سرمای سال ۹۶ که کاملاً از سوخت مازوت استفاده شد، هزینه‌های تعمیراتی نیروگاه تا سه برابر افزایش پیدا کرد.

 کاهش مصرف مازوت نسبت به سال‌های گذشته

مسئول ارشد نیروگاه تولید برق نکا با اشاره به رساندن نگرانی خود به رسانه‌ها و مسئولان، خواستار این شد تا شرکت گاز، همپای برق آورده شود و خاطرنشان کرد: اتصال خط جدید گاز، باعث شد در یک رینگ کامل و تأمین گاز قرار بگیرد اما افت فشار را شاهد بودیم که لازم است از سوی شرکت‌های گاز، کمپرسورهای افزایش فشار در مسیر نصب شود.

وی از کاهش مصرف مازوت نسبت به سال گذشته نیز خبر داد گفت: ممکن است مردم بگویند چرا سوخت مازوت استفاده می‌کنید اما اولین کسانی که در معرض آسیب قرار دارند پرسنل نیروگاه هستند که در کنار آن افزایش شدید هزینه‌ها و خدمات سنگینی که در قبال سوخت مازوت صورت می‌گیرد نیز وجود دارد بنابراین خود بدان آگاه هستیم و اعتقاد داریم با توجه به پهناور بودن استان باید هوای پاک را در نظر گرفت.

نعمتی به اقدامات صورت گرفته برای بازگردانی بخارهای بدون استفاده در خروجی‌ها به چرخه مصرف نیروگاه نیز پرداخت و تصریح کرد: برای واحد یک به منظور صرفه‌جویی مبدل نصب شد و ۲۴۰ مترمکعب در شبانه‌روز صرفه‌جویی صورت می‌گیرد که واحدهای دو، سه و چهار نیز به سرعت در دستور کار قرار گرفته‌اند.

فاینانس ۱۰۰ میلیارد تومانی با پنج شرکت خارجی

وی با تأکید بر اهمیت ویژه فضای سبز و محیط زیست، افزود: بیشتر از استانداردی که صنایع را مکلف به استفاده از فضای سبز می‌کند در این واحد نیروگاهی توجه به فضای سبز و محیط زیست صورت گرفته از سوی دیگر بخشی از خروجی آب حاصل از شستشوهای شیمیایی که برای کشاورزی مناسب بوده نیز در این واحد بازگردانی و مصرف می‌شود.

عضو هیئت مدیره انجمن صنفی نیروگاه‌های کشور از انجام عملیات فایننس با پنج شرکت خارجی به ارزش ۱۰۰ میلیارد تومان خبر داد و متذکر شد: به دلیل نیازهای اساسی در بخش تعمیرات و کمبود نقدینگی در صنعت برق و ضرورت‌ها برای استمرار تولید این انرژِی، روش‌های تأمین مالی اهمیت پیدا کرد که برهمین اساس فاینانس در دستور کار قرار گرفت.

این مسئول جوان‌سازی را دیگر اقدام قابل توجه به عنوان یک تکنولوژی بالا و به‌روز صنعتی در نیرگاه نکا خواند و اضافه کرد: کاری که در دنیا روی واحدها انجام می‌شود جوان‌سازی پوسته‌های توربین است و باتوجه به اینکه مواد پوسته‌های توربین بخار بعد از ۴۰سال کار فرسوده شده برای اولین بار در کشور این کار با همکاری یک شرکت لهستانی در نیروگاه نکا صورت می‌پذیرد.

وی گفت: در همین راستا تلاش می‌شود تا با بکارگیری صنایع داخلی از تکنولوژی خارجی در این زمینه استفاده کنیم تا با خلاقیت و زیرساخت‌های خوبی که در کشور وجود دارد به روش عملیات حرارتی و مرتب کردن کریستال‌های حرارتی فرایند لازم انجام شده و با آشنایی نسبت به این تکنولوژی بعد از آن به صورت بومی آن را بدون اتکا به خارج از کشور انجام دهیم.

 ارائه خدمات در خارج از مرزها

نعمتی آموزش تخصصی به پرسنل مجموعه را از دیگر اقدامات مهم برشمرد و اظهار کرد: یکی دیگر از کارهای ضروری، آموزش تخصصی به همکاران است بر این اساس که ازجمله کارهای صورت گرفته در گذشته تخصصی کردن نیازهای آموزشی و اثربخش بودن آنها بوده چراکه با توجه به حساسیت نیروگاه و افرادی که در آن کار می‌کنند باید افراد متخصص با قدرت تصمیم‌گیری بالا باشند.

وی افزود: باید جسارت تصمیم‌گیری در نیروها را افزایش داده و با بهره‌مندی از آموزش‌های حین خدمت از تجربیات پرسنل قدیمی به عنوان تدریس به نیروهای جوان در راستای آموزش و جلوگیری از فراموشی امور استفاده شود.

در پایان مدیرعامل شرکت تولید برق شهید سلیمی نکا از انجام فعالیت‌های برون‌مرزی این واحد تولیدی نیز خبر داد و خاطرنشان کرد: همکاران متخصص ما مأموریت‌های مختلفی را در نقاط مختلف کشور در واحدهای دیگر انجام می‌دهند و با اعزام به نیروگاه‌هایی حتی در خارج از کشور، مانند المصیب در کشور عراق، در آنجا نیز به رفع مشکلات و ارائه خدمات همراه با انتقال تجربیات خود می‌پردازند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://eghtesadmosbat.ir/?p=892

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.