• امروز : جمعه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 19 April - 2024
11

آغاز سوآپ گاز ترکمنستان از خاک ایران از اول ژانویه ۲۰۲۲

  • کد خبر : 730879
  • 01 دی 1400 - 9:42
آغاز سوآپ گاز ترکمنستان از خاک ایران از اول ژانویه ۲۰۲۲

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نیرو نیوز ، جواد اوجی، وزیر نفت اظهار داشت: سوآپ گاز ترکمنستان به آذربایجان از اول ژانویه ۲۰۲۲ (۱۱ دی ماه ۱۴۰۰) آغاز می‌شود. وی افزود: حجم قرارداد سوآپ سالانه ۱.۵ تا ۲ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی است که با توجه به محل دریافت گاز از ترکمنستان و محل ارسال […]

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نیرو نیوز ، جواد اوجی، وزیر نفت اظهار داشت: سوآپ گاز ترکمنستان به آذربایجان از اول ژانویه ۲۰۲۲ (۱۱ دی ماه ۱۴۰۰) آغاز می‌شود.

وی افزود: حجم قرارداد سوآپ سالانه ۱.۵ تا ۲ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی است که با توجه به محل دریافت گاز از ترکمنستان و محل ارسال گاز به آذربایجان، می‌توانیم از این فرصت، استفاده بهینه‌ای برای کمک به پایداری شبکه گاز شمال کشور در فصل سرد سال داشته باشیم.

وزیر نفت در خصوص برنامه جدید وزارت نفت برای افزایش بازدهی تولید نفت از چاههای کم‌بازده گفت: این رویکرد، یک انقلاب در صنعت نفت کشور خواهد بود.

این عضو کابینه دولت با بیان اینکه “روی ارتقای توان تولیدی حدود ۷۰۰ چاه کم‌بازده نفت کشور هدف‌گذاری کرده‌ایم”، گفت: روی یک میدان برای توسعه باید با حفر چاههای اکتشافی شروع کنیم، بعد از آن چاههای توسعه‌ای و تولیدی حفاری می‌شود که هرچاه با تأسیسات سرچاهی و خط لوله به مرکز بهره‌برداری، حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیون دلار هزینه در بر دارد؛ در این طرح روی میادینی که در حال تولید هستند و تمامی این تأسیسات از چاه تا تأسیسات سطح الارضی موجود است، کار می‌کنیم، فقط توان چاه افت کرده است که با استفاده از ظرفیت علمی شرکت‌های دانش‌بنیان، توان تولید چاه را افزایش می‌دهیم.

وی ادامه داد: در این طرح، امکانات، تجهیزات، دکل و… از سوی وزارت نفت و شرکت‌های بهره‌بردار تأمین می‌شود و دانش و توان فناورانه از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه خواهد شد.

وزیر نفت در خصوص تأمین مالی این طرح اظهار داشت: هر زمان با دانش و فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان، چاه به افزایش تولید رسید، شرکت‌های دانش‌بنیان در میزان افزایش تولید چاه به‌مدت ۳ تا ۵ سال، شریک می‌شوند.

وی افزود: پیش از ارائه این طرح، از توان شرکت‌های دانش‌بنیان بازدیدی داشتم که از میزان علم و فناوری در دسترس این شرکت‌ها که با تلاش جوانان نخبه کشور حاصل شده است، لذت بردم؛ برخی از این شرکت‌ها اقدام به دستیابی به دانش از کشورهای اروپایی کرده و آن را توسعه داده‌اند و برخی از این شرکت‌ها، با ابتکارهای خودشان به دانش و فناوری رسیده‌اند.

اوجی با بیان اینکه “به توان شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی اعتقاد و اعتماد دارم”، گفت: وقتی بتوانیم چاههای کم‌بازده موجود را ارتقای توان بدهیم، بدون اینکه بخواهیم چاه جدید با هزینه و زمان زیاد، ایجاد کنیم، برنامه تولید نفت کشور با رویکردی بهینه و کم‌هزینه، با به‌کارگیری نخبگان و ایجاد اشتغال، جلو می‌افتد.

وی ادامه داد: با اجرای این طرح در حدود ۷۰۰ حلقه چاه نفت، ۸۰ میلیون بشکه در سال، یا به‌عبارتی ۲۰۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت کشور افزوده می‌شود که به‌جد دنبال این هستیم که سال آینده این طرح وارد مرحله عملیاتی شود.

وزیر نفت خاطرنشان کرد: فراخوان را اعلام می‌کنیم، شرکت‌های دانش‌بنیان باید پیشنهادات خود را ارائه دهند، طرح فناورانه آنها باید مورد تأیید قرار گیرد و با روش جدید، قراردادهایی منعقد می‌شود و کار اجرایی آغاز خواهد شد.

انتهای پیام/ تسنیم

لینک کوتاه : https://eghtesadmosbat.ir/?p=730879

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.