به گزارش پایگاه خبری نیرو نیوز ، یک مطالعه جدید به رهبری آزمایشگاه لوسآلاموس مکزیک نشان میدهد که قطب شمال چهار برابر سریعتر از سرعت گرم شدن کره زمین گرم میشود. این تجزیه و تحلیل نشان داد که این روند ۲ مرتبه طی ۵۰ سال گذشته تشدید شده است. به گفته کارشناسان این افزایشهای ناگهانی به احتمال زیاد ناشی از بازخوردهای یخ دریا و بخار آب همراه با تغییرات در نحوه حرکت گرمای جوی و اقیانوسی به قطب شمال بوده است.
پتر چیلک، فیزیکدان و محقق آب و هوا در آزمایشگاه ملی لوسآلاموس و سرپرست این مطالعه گفت: ما دریافتیم که در سال ۱۹۸۶ و همچنین در سال ۱۹۹۹, روند افزایش گرما در قطب شمال شدت یافته است. این روندهای ناگهانی بر آب و هوای جهانی و سطح دریاها تأثیر میگذارد و در نتیجه آن ذوب شدن ورقه یخ گرینلند باعث افزایش سطح دریا میشود که بسیاری از جوامع ساحلی را تهدید میکند.
وی ادامه داد: معمولاً یک بازه زمانی ۳۰ ساله برای نشان دادن تغییرات آب و هوایی در نظر گرفته میشود اما ما در تحقیقات خود این فاصله زمانی را به ۲۱ سال کاهش دادیم چرا که پیشبینی دقیق تغییرات آب و هوا در بازههای زمانی کوچکتر برای برنامهریزی هر گونه استراتژی کاهش و سازگاری با این تغییرات بسیار مهم است.
انتهای پیام/ تسنیم