• امروز : چهارشنبه - ۲۴ مرداد - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 14 August - 2024
4

کنترل بانک‌ها به دست بانک مرکزی می‌افتد؟

  • کد خبر : 753468
  • 11 اردیبهشت 1403 - 18:35
کنترل بانک‌ها به دست بانک مرکزی می‌افتد؟
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: با قانون جدید بانک مرکزی که خرداد ماه اجرایی می‌شود قدرت کنترل بانک‌ها به دست بانک مرکزی خواهد افتاد.

غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، درباره اصلاح نظام بانکی و جهش تولید اظهار کرد: شبکه بانکی کشور یک ساختار و مدیرانی دارد و زیرنظر بانک مرکزی است اما تغییر در این مجموعه دشوار است.
وی افزود: وقتی شبکه بانکی کشورمان ۴۰ سال به یک رویه خو گرفته به راحتی نمی‌توان آن را از این رویه خارج و به وضعیت جدیدی منتقل کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این پرسش که نظام بانکی کشور تا چه اندازه با طراحی الگوی توسعه و الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت هماهنگی دارد، گفت: در حال حاضر نظام بانکی کشور تفاوت نسبتا زیادی با الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت دارد. بانک مرکزی از اول متعهد نبود به اینکه بانکداری اسلامی را دنبال کند اما الان در قانون جدید بانک مرکزی مهم‌ترین تکلیف این قانون، اجرای بانکداری اسلامی است و تحقق این مهم نیازمند تحول و تغییرات جدی است.
حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم ادامه داد: با وجود اینکه اقدامات زیادی انجام شده و تغییرات خوبی هم رخ داده اما تغییرات به صورت اساسی و گسترده نیست و نیاز دارد که رویکرد بانک مرکزی در زیرساخت قراردادها و قوانین و مقررات یک رویکرد جدی و فعال و به گونه‌ای باشد که ساختار را به صورت اساسی تغییر بدهد و اصلاح کند.
وی در پاسخ به این پرسش که قانون جدید تا چه اندازه بانک مرکزی را به نقطه مطلوب می‌رساند، اظهار کرد: بنده آرزو می‌کردم بانک مرکزی از استقلال بیشتری برخوردار باشد که این اتفاق افتاده و البته بنده هم در مجلس هشتم طراح قانون بانک مرکزی مستقل بودم که به ثمر نرسید.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تذکر این مطلب که بانک مرکزی بانک حکومتی و بانکِ بانک‌هاست نه بانک مردم، یادآور شد: جایگاه بانک مرکزی جایگاهی نیست که با بنگاه‌ها و مردم دادوستد داشته باشد، بلکه بانک‌ها را مدیریت و بر عملکرد آنها نظارت می‌کند و جلوی ناترازی و تخلفات آنها را می‌گیرد، لذا باید از اقتدار لازم برخوردار باشد تا بتواند مانع از انحرافات و کج‌روی‌های نظام بانکی شود.
مصباحی مقدم گفت: منابع بانک هم باید در خدمت برنامه‌های بلندمدت و میان‌مدت دولت باشد و هم باید مستقل باشد تا بتواند بر بانک‌ها نظارت کند.
وی تصریح کرد: قدرت کنترل بانک‌ها تا قبل از تصویب قانون جدید، دراختیار بانک مرکزی نبود اما با قانون جدید که خرداد ماه اجرایی می‌شود قدرت کنترل بانک‌ها به دست بانک مرکزی خواهد افتاد و یک‌سری سیاست‌های پولی و ارزی، مبنای عمل بانک مرکزی قرار خواهد گرفت.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح کرد: اگر منابع بانکی برای بنگاه‌ها و در جهت تولید و تجارت تامین شود و برگشت داشته باشد بانک باید بر مصرف وجوه حاصل از برگشت اصل پول و برگشت سود به هر مقدار که باشد، نظارت کند در غیر این صورت بازار دلالی و واسطه‌گری رشد پیدا می‌کند.
مصباحی مقدم با انتقاد از اینکه بانک در خدمت نظام تولید و نظام بازار نیست و دغدغه‌ای برای تولید و بخش واقعی اقتصاد ندارد، گفت: بانک باید واسطه وجوه بین سپرده‌گذاران و تجار و تولیدکنندگان باشد اما این کار را نمی‌کند و فقط تامین مالی می‌کند و کاری هم ندارد که این تسهیلات برای چه کاری مصرف می‌شود.
وی با تاکید بر اینکه تامین مالی برای تولیدکننده نباید هزینه‌بر باشد، افزود: بزرگ‌ترین بنگاه‌های اقتصادی کشور بزرگ‌ترین بدهکاران نظام بانکی هستند.

لینک کوتاه : https://eghtesadmosbat.ir/?p=753468

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.